Sewa Homestay Lenggong

Sewa Homestay Lenggong
Iklan

Saham Akhirat

Saham Akhirat
Wakaf / Derma

Sabtu, 10 Mac 2012

Bencana Banjir Lenggong.


(Kota Tampan Banjir Lagi)

LENGGONG: 10 Mac - Hujan lebat selama 7 jam telah menyebabkan Penduduk didaerah ini sekali lagi menghadapi banjir menyebabkan 3 keluarga di Taman Perumahan Awam Kota Tampan disini, dipindahkan ke Surau Ibnu Zakaria, Kg. Luat, selain rumah saudara-mara kerana bimbang paras air naik semakin tinggi pada malam tadi.

(Kedai Runcit Ditenggelami Air)
Ekoran hujan lebat yang turun bermula jam 7 petang itu, rumah penduduk di 10 buah kampung disini terjejas teruk, mangsa hanya sempat menyelamatkan barang-barang penting sahaja disebabkan rumah mereka dinaiki air dengan cepat.

Antara kampung yang terjejas teruk ialah di Kg. Malau, Kg. Lawin, Kg. Padang Jeri, Kg. Padang Kunyit, Kg. Gelok, Kg. Sumpitan, Kg. banggol Belimbing, Kg. Banggol Batu dan Kg. Lubuk Kawah.

(Rumah Ditenggelami Banjir)
Bagaimanapun semua mangsa dilaporkan selamat dan masih berjaga-jaga berikutan keadaan cuaca yang masih menunjukkan musim hujan masih belum berakhir.

Kesemua mangsa telah mengalami kerugian harta benda dan tiada kemalangan jiwa berlaku.

(Air Naik Mendadak dan Terpaksa Berpindah lagi  Ke Surau Ibnu Zakaria Kg. Luat Pula.)
Berikutan itu, Skuad Kebajikan dan Kemasyarakatan Pas Kawasan Lenggong menyeru kepada semua masyarakat tampil untuk menghulurkan derma atau sumbangan “Bencana Banjir Lengong” dengan menghubungi ketua dan setiausaha skuad, Sdr Hatta Abd Aziz di talian; 013-594 6944 atau; 013-502 0254, sdr Mohd Rashidi Yusuf, supaya bantuan itu dapat agihkan terus menurut keperluan mangsa-mangsa banjir banjir disini.

(Masjid Al Ikhsaniah Dinaiki Air)
Sementara itu, Jab. Amal Lenggong juga mengharapkan lebih ramai sukarelawan membantu dengan menghubungi ust Wazir Mat Zin ditalian; 010-384 1527 atau; 017-530 3858 sdr Ku Azwan Ku Zainal, supaya  turun bersama-sama mereka membantu membersihkan rumah-rumah mangsa banjir yang sangat memerlukan bantuan daripada semua pihak pada ketika ini.

(Ruang Solat Setelah Dibersihkan.)
 

(Amal Kerana Allah.)
Tiada ulasan:

Catat Ulasan