Sewa Homestay Lenggong

Sewa Homestay Lenggong
Iklan

Saham Akhirat

Saham Akhirat
Wakaf / Derma

Selasa, 21 Disember 2010

Rakyat Berubah BN Rebah


Parti Islam SeMalaysia Pas mengucapkan tahniah kepada pimpinan Pakatan Rakyat dan peserta konvensyen Pakatan Rakyat 2010 yang telah berjaya dengan jayanya.

Konvensyen yang telah berjaya mencapai matlamatnya. Harapan pemimpin umno BN dan media BN cuba untuk mengadu domba takut perubahan kerana mereka tidak mahu berubah. Mereka takut rakyat berubah kerana mereka akan rebah. Mereka tidak mahu kepada urus tadbir dengan baik.

Konvensyen Pakatan Rakyat berakhir dengan baik, pandangan yang bernas daripada wakil yang mewakili parti daripada pimpinan tertinggi hinggalah kepada sayap parti.

Cadangan yang dicadangkan di dalam konvensyen begitu  praktikal untuk dimanfaatkan oleh rakyat. Selepas ini kita akan dengar  jawapan daripada pemimpin BN yang resah dengan cadangan yang dibuat di konvensyen dengan tuduhan ini hanya angan-angan.

Pas mencabar pemimpin BN beri peluang kepada PR dahulu. Beri masa  100 hari kepada kami untuk membuktikan janji PR palsu atau angan-angan.

Mereka akan berhujah di mana wang akan diambil untuk diberi kepada rakyat. Inilah otak pemimpin BN yang lemah dan tidak kreatif untuk manfaat rakyat. Mereka begitu kreatif macam mana untuk perut mereka dan keluarga mereka.

Pas ingin mengigatkan kepada umno BN bahawa PR mampu untuk mentadbir negara. PR sudah buktikan di Kelantan selama 20 tahun mentadbir. Negeri Kedah di bawah umno mengalami masalah kewangan, tetapi mampu ditadbir dengan baik selepas 8 Mac 2008.

Tawaran yang PR berikan kepada rakyat, kami ada asas untuk melakukanya. Apabila rasuah kita buang dalam amalan,  ketelusan untuk mengurus insyaAllah PR mampu menunaikan semua pada rakyat Malaysia. Insya Allah.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan